De fulltime kunstenaar Frans Gerritsen, eigenaar van atelier ZeppGerritsen in Drempt, exposeert van 30 maart tot en met 27 april in de Raadskelder in Doesburg. Het thema van deze expositie is ‘loslaten’.

 

Gerritsen werkt graag met glas, omdat dat een eerlijk en puur materiaal is. Het is transparant, waardoor het beeld bijna elk uur van de dag anders is door een steeds wisselende lichtinval. Het glas wordt door middel van gieten of fusion verwerkt. Op deze manier kan er ook grof gewerkt worden, waardoor de beleving van glas totaal anders wordt.

 

De kunstwerken van Gerritsen hebben geen titel en zijn meestal geabstraheerd, zodat toeschouwers hun gedachten de vrije loop kunnen laten gaan. ‘Wij zijn trots de kunstwerken van Frans Gerritsen in de Raadskelder te Doesburg, ingang Roggestraat, te kunnen laten zien, zodat iedereen ervan kan genieten. De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 30 maart tot en met 27 april 2014 tussen 13.00 en 17.00 uur’, aldus Susan Tehupuring van de Raadskelder.