In de week  van 31 maart tot 4 april biedt het Doesburgse Hanzegilde de mogelijkheid om gratis kennis te maken met “flex-werken”. Het “flex-werken” is met name bedoeld voor zelfstandige ondernemers die af en toe een werkplek nodig hebben. Veel van deze ondernemers werken vanaf huis, wat natuurlijk handig en goedkoop is, maar vaak ook eenzaam.

Het Hanzegilde stelt haar ruimte aan de Gasthuisstraat 8 ter beschikking aan dergelijke zelfstandige professionals die plek zoeken om klanten te ontvangen, collega’s te ontmoeten, kennis te verwerven, te werken en netwerken.

 

’Alleen vanuit huis werken leverde weinig inspiratie op. Juist door samen met collega-ZZP-ers te werken krijg ik veel nieuwe ideeën, waar mijn klanten weer hun voordeel mee doen’, aldus Eric Rombeek, een van de ZZP-ers die voornamelijk werkt vanuit het Hanzegilde. ‘Ik heb zelfs al enkele samenwerkingsverband tussen ZZP-ers zien ontstaan. Daarnaast wordt ik bij het Hanzegilde niet afgeleid door de kinderen.’

 

Jelle Koning, ook werkzaam vanuit het Hanzegilde, vult Rombeek aan: ‘Het Hanzegilde is tevens een prima plek om mensen te ontvangen. Het geeft je bedrijf een meer professionele uitstraling.’

 

Elke zelfstandig professional in Doesburg of uit de omgeving van Doesburg is welkom om te flexwerken. Voor 100 euro exclusief btw in de maand heeft de professional onbeperkt toegang tot een flexwerkplek. ‘Dit kan zo goedkoop, omdat het Hanzegilde geen winstoogmerk heeft. We hoeven slechts kostendekkend te zijn’, aldus Ilse Schrijver, voorzitter van het Hanzegilde.

 

Om kennis te maken met het flexwerken kun je gratis gebruik maken van de faciliteiten aan de Gasthuisstraat 8 te Doesburg. Dit kan op maandag 31 maart, dinsdag 1 april, woensdag 2 april, donderdag 3 april en vrijdag 4 april van 9.00 en 17.00 uur. Schrijver: ‘Je moet je wel van te voren even aanmelden’.

 

Het Hanzegilde is een vereniging welke bestaat uit zelfstandige professionals en ondernemers die met elkaar een netwerk vormen. In dit netwerk wisselen de leden kennis uit door thema-avonden te houden, de hanzelunch elke eerste maandag van de maand, en de mogelijkheid om te flexwerken. Voor meer informatie of om je aan te melden voor een flexwerk dag kun je contact opnemen met Ilse Schrijver via ilse@hanze-gilde.nl.