Zes gemeenten in de regio delen op zaterdag 24 maart gratis compost uit. De gemeenten Doesburg, Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer en Zutphen en overheidsbedrijven voor afvalbeheer Circulus en Berkel Milieu bedanken met de Compostdag de inwoners voor het scheiden van hun GFT. Inwoners van Doesburg worden uitgenodigd om langs te komen op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 14.00 uur op één van de bijna 30 uitdeellocaties van compost.


Inwoners van Doesburg kunnen de GFT-compostzakken afhalen aan de toegangsweg voormalige Betoncentrale 48, Contre Escarpe. Ieder huishouden krijgt maximaal 5 zakken van 20 liter GFT-compost. Er geldt ‘op = op’ en er wordt alleen compost in zakken verstrekt.  Kringloopbedrijf 2Switch viert de Compostdag mee en geeft op zaterdag 24 maart alle bezoekers gratis een zakje bloemzaden cadeau.


In 2011 werd in de zes gemeenten in totaal maar liefst ruim 40 miljoen kilo groente-, fruit- en tuinresten (GFT) apart ingeleverd. Het GFT is vervolgens omgezet in groene energie en compost. Het compost krijgen de inwoners nu cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin. Het scheiden van GFT zorgt naast groene energie en compost ook voor een lagere CO2-uitstoot en lagere kosten doordat er minder restafval verbrand wordt. Een afvalvrije toekomst komt zo weer een stap dichterbij.


De regionale Compostdag wordt georganiseerd door de gemeenten en Circulus en Berkel Milieu in samenwerking met o.a. verenigingen, scholen, kringloopbedrijven, sociale werkvoorzieningen en natuur- en milieueducatiecentra. In de verschillende gemeenten organiseren de samenwerkende partners extra leuke activiteiten ter ere van de Compostdag. Kijk voor meer informatie op www.afvalvrij.nl