Vanaf deze week kunnen geïnteresseerden zich ingeschreven voor de cursus zelfredzaamheid die eind mei wordt georganiseerd door Zwembad Den Helder en Breedtesport Doesburg. Inschrijven kan tot en met 4 mei 2012.


Dit jaar wordt voor de zevende keer de cursus zelfredzaamheid georganiseerd in zwembad Den Helder. Onder de noemer ‘Heb jij nog lef ?! Red jij jezelf ook onder water??’ Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe ze zichzelf kunnen redden als ze te water raken.


Er worden in de cursus verschillende situaties nagebootst, zoals bijvoorbeeld zwemmen met een blinddoek om, hindernissen nemen in en om het water en natuurlijk worden deze oefeningen merendeels met kleren aan uitgevoerd. Het nabootsen van te water gaan met een fiets en een auto zijn de spectaculaire oefeningen die normaliter vaak geoefend worden.


Deze keer is er ook speciale aandacht voor het ademhalen onder een omgeslagen bootje. Tot slot wordt er ook aandacht besteed aan EHBO.


De cursus bestaat uit vier avonden van 60 minuten en de cursusdagen zijn vrijdag: 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni en 15 juni 2012 van 18.30 uur tot 19.30 uur. Nadat de cursus succesvol is volbracht ontvangen de deelnemers een certificaat.


Inschrijven kan bij de receptie van zwembad Den Helder en de kosten zijn 25 euro per persoon. Voor deelname aan de cursus is een A en B diploma verplicht. Wilt u meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met Marga Evers, telefoonnummer 0313-472022 of mail naar info@zwembaddoesburg.nl. Tevens kunt u informatie vinden op  onze website www.zwembaddoesburg.nl