Xycleservice Doesburg neemt veiligheid heel serieus. De Doesburgse fietswinkel houdt daarom samen met de Wijkraad Beinum en de ANWB op zaterdag 27 oktober een fietsverlichtingsactie.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen mensen hun fietsverlichting kosteloos laten controleren door het vakkundige personeel van Xycleservice. Plaats van handeling is de parkeerplaats bij de DEKA supermarkt in het centrum van Beinum.

Niet alleen voor- en achterlicht worden gecontroleerd. Ook is er oog voor de remmen en de zadelhoogte. Allemaal aspecten die van belang zijn bij de verkeersveiligheid voor fietsers.

Juist nu de wintertijd aanbreekt het ’s ochtends langer donker is en ’s avonds eerder donker wordt, is het van groot belang om veilig op de fiets te stappen. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent.

Xycleservice houdt al jaren in samenwerking met onder andere de wijkraad jaarlijks een fietsverlichtingsactie. Dit jaar is de actie op zaterdag 27 oktober vanaf 10.00 uur bij de DEKA supermarkt.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.