Kinderfilmhuis De Teil in Doesburg draait op zaterdag 10 september de film “Het lied van de zee”. De kinderfilm wordt om 14.00 uur vertoond in Het Arsenaal en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De toegang is gratis.

De film is gratis vanwege Open Monumentendag op 10 september. “Het lied van de zee” duurt 93 minuten en is Nederlands gesproken.

Ben en zijn kleine zusje Saiorse wonen samen met hun vader in vuurtoren op een klein eilandje. Hun oma neemt de twee kinderen echter mee naar de stad, om ze zo te beschermen tegen de gevaren van de zee.

Maar dan komt Ben erachter dat zijn zusje een Selkie (een mytisch wezen) is, die met haar lied gevangen elfjes kan bevrijden. Daarvoor moeten ze wel weer terug reizen naar hun oude woning. Op hun reis besluit een uilenheks hen te dwarsbomen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.