De Montmartre markt in Doesburg kan elke editie rekenen op meer belangstelling. Voor initiatiefnemer Henk Steinvoort reden om het concept van een kleinschalige kwaliteitsmarkt volgend jaar zomer voort te zetten.

Afgelopen zondag kwamen naar eigen schatting van Steinvoort tussen de 2.500 tot 3.000 mensen naar de Roggestraat en de Vischmarkt om de antiek, kunst, brocante en boeken te bekijken bij de 46 standhouders.

Zowel qua bezoekers als qua standhouders waren dat er fors meer dan de eerste twee edities van de Montmartre markt in juni en mei dit jaar. Bij de eerste editie in mei kwamen volgens organisator Steinvoort ongeveer een paar honderd bezoekers naar de markt. In juli tussen de 1.000 en 1.500.

Goed concept
‘De groei zit er behoorlijk in en dat is het bewijs dat het een goed concept is. Volgend jaar willen we weer vier edities houden in de zomermaanden en misschien gaan we komende winter ook nog iets doen’, aldus Steinvoort, eigenaar van Stein Boeken.

Steinvoort vervolgt: ‘Veel groter dan nu hoeft het niet te worden. We willen met maximaal 50 standhouders werken. Het moet geen braderie worden. Mijn wens is om nog iets meer kunst aan het aanbod toe te voegen, en iets meer straatmuziek. Maar het moet geen vlooienmarkt worden’.

Groningen en Brabant
De markt trekt veel bezoekers van buitenaf zoals mensen uit Velp, Doetinchem en Arnhem. Maar ook uit Groningen en Brabant is volgens Steinvoort belangstelling voor de Franse markt.

Op zondag 28 augustus vindt de laatste zomereditie plaats van de Montmartre markt. Plaats van handeling is weer de Roggestraat en de Vischmarkt. De toegang van de markt is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.