Op donderdag 11 augustus bespeelt Matthias Havinga het grote Walcker orgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van de componisten Vierne, Reger, Franck, Messiaen, Alain en Duruflé.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist. Hij studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009.

Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland en de VS. Zijn CD’s J.S.Bach-Italian Concertos, Passacaglia en Dutch Delight, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Matthias is assistent-hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en docent theorie aan de Excellence-afdeling voor jong talent van de Muziekschool Amsterdam.

Hij is een veelgevraagd solist, continuospeler en pianobegeleider bij koren en orkesten, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Collegium Vocale Gent en het Groot Omroepkoor. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Hij is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam, en organist van de kerkelijke gemeente in de Oude Kerk te Amsterdam, waar hij het Vater/Müller-orgel (1726/1738) en het Ahrendt-orgel (1965) bespeelt.

De zomeravond orgelbespeling op 11 augustus begint om 20.00 uur. Toegang kost 10 euro, voor 65+ 9 euro en voor donateurs van StiDoMu 8 euro. Kaarten zijn te koop aan de kassa. De kerk gaat om 19.30 uur open. Het concert duur ongeveer een uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.