GroenLinks: ‘Rente lening zwembad Doesburg omlaag’

GroenLinks Doesburg roept het college van Burgemeester en Wethouders van Doesburg op om met een voorstel te komen voor het naar beneden bijstellen van het rentepercentage van de lening aan zwembad Den Helder.

 

Volgens GroenLinks is de financiële situatie van het zwembad zorgelijk en is het van groot belang dat Doesburg een zwembad heeft. Volgens de oppositiepartij betaalt het zwembad momenteel 5 procent rente over een lening van circa 1 miljoen euro, terwijl de gemeente per 1 juni het rentepercentage van een lening aan Woonservice IJsselland van 925.640 heeft verlaagd van 5,73% naar 2,11% en Sportclub Doesburg van de gemeente een lening krijgt aangeboden van 140.000 euro voor 2,5% rente.

 

Verder stelt GroenLinks dat het rendement van overtollige middelen nagenoeg nul procent is, waardoor het volgens de oppositiepartij aantrekkelijk is deze middelen in te zetten voor de financiering van het zwembad. Daarom roept GroenLinks bij monde van fractievoorzitter Kees van Immerzeel het college van B&W op om het rentepercentage van de leningen aan het zwembad naar beneden bij te stellen.

 

De oproep van GroenLinks komt op de dag waarop zwembad Den Helder haar 20ste verjaardag viert. Zondag hield Den Helder een spelmiddag om de 20ste verjaardag te vieren.

 

1 reactie

  1. Sylvia Willems

    Helemaal mee eens. Ben blij dat ‘wij’ nog een zwembad hebben. En waarom zouden andere clubs veel minder rente betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑