Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer gaat het over de opening van het pand aan de Linie 4 waar diverse organisaties waaronder de Buurtacademie en de bibliotheek zijn gevestigd.

 

Het is weer voorbij die mooie zomer….. of toch niet? Ik ga voor een heerlijke nazomer! In ieder geval zal op woensdag 10 september de zon schijnen in Doesburg. Dit is het moment dat ons vernieuwde pand wordt geopend. De officiële opening is om 13.30 uur aan de Linie 4. Na de feestelijke opening om 13.30 uur door Wethouder Bollen, Wethouder Mulder en Burgemeester Luesink, heeft u de mogelijkheid om ons pand te bezichtigen.

 

Wat een metamorfose en wat is het mooi geworden. Tijdens de verbouwing zijn al diverse geïnteresseerden binnen komen lopen en nu de bibliotheek ook haar intrek heeft genomen heeft u misschien al kennis gemaakt met het pand. Maar natuurlijk is de bibliotheek niet de enige organisatie in het pand.

 

U heeft de mogelijkheid de hele middag de mogelijkheid om rond te kijken en deel te nemen aan diverse activiteiten. Dit wordt georganiseerd door alle organisaties in ons pand, Loopbaanburo BOB, Caleidoz, Plusbus, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, Centrum voor Jeugd en Gezin, de Bibliotheek en de Buurtacademie. Er zijn activiteiten voor elke leeftijd, de jongsten kunnen zich heerlijk uitleven op het springkussen en vervolgens genieten van een interactieve vertelling.

 

Het is mogelijk om deel te nemen aan een workshop creatief schrijven of een workshop assertiviteit. Misschien wilt u wel leren hoe u iemand kunt verbinden of een kapot apparaat laten repareren door de vrijwilligers van het Repair Café. Het kan deze middag allemaal en dit is nog maar een greep uit de activiteiten.

 

Wij hopen u allen van harte te mogen begroeten op woensdag 10 september a.s.!