Wereldwinkel Doesburg helpt kinderen in Guatemala

De 7 Wereldwinkels in de regio, waaronder die in Doesburg, slaan de handen ineen en helpen kinderen in Guatemala naar school. Zij schenken 10% van twee weken omzet  aan dit unieke project. Het gaat om de weken van 15 tot en met 27 september 2014. Hoe hoger de omzet, hoe meer kinderen geholpen worden. Daarnaast kan eenieder ook vrijwillig een extra bijdrage geven.

 

Het schoolproject is gericht op kinderen van weefsters, Maya’s van het hoogland van Guatemala. De importeur Simbolica Fairtrade laat door de weefsters aldaar kleurrijke stoffen maken en verwerken tot producten die passen bij de hedendaagse vraag in onder andere Nederland.

 

Het is een ruim assortiment met bijvoorbeeld tassen, etuis, beursjes, etc. De producten slaan een brug tussen eeuwenoude traditionele productiemethoden en de vraag alhier, gebaseerd op eerlijke handel.

 

Ieder jaar steunt Simbolica de kinderen van de weefsters door hen te voorzien van schoolbenodigdheden, materiaal waar de ouders de middelen vaak niet voor hebben. Voor het schooljaar 2015 breidt Simbolica de steun uit tot 700 kinderen, voor zowel basisschool- als middelbare schoolleerlingen.

 

De 7 Wereldwinkels in de regio slaan de handen ineen om deze uitbreiding te helpen realiseren. Zij staan daartoe 10% van twee weken omzet af. Dus van iedere 10 euro die bezoekers deze twee weken besteden bij één van de Wereldwinkels gaat 1 euro naar het schoolproject voor deze kinderen van de ambachtsvrouwen. Wereldwinkel Dieren schenkt een vast bedrag.

 

De deelnemende Wereldwinkels zijn de winkels in Beekbergen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp. De Wereldwinkel in Doesburg in gevestigd in de Ooipoortstraat 1.

1 reactie

  1. Cor van den Bergh

    Meer achtergrond informatie over het al langere tijd lopende scholenproject in Guatemala is te vinden onder het kopje “Nieuws” van http//:www.simbolica.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑