GroenLinks wil ‘Right to Challenge’ invoeren in Doesburg

GroenLinks dient deze week tijdens de raadsvergadering een motie in om in de lokale regelgeving ruimte te maken voor het recht van inwoners om de gemeente uit te dagen. Het gaat om de zogeheten Right to Challenge waarbij inwoners stellen dat ze het zelf en beter kunnen. GroenLinks plaatst deze motie in het kader van de nieuwe taken van de gemeente om vanaf 2015 de zorg beter en dichterbij te organiseren.

 

Het uit Engeland overgewaaide ‘Right to Challenge’ kan nu, als gevolg van een door de Tweede Kamerfracties van GroenLinks en PvdA ingediend en aangenomen amendement, in de lokale verordening Wmo 2015 geregeld worden, zo laat GroenLinks weten.

 

GroenLinks: ‘In de Doesburgse Gemeenteraad wordt het belang aan ruimte voor burgerinitiatieven breed gedeeld. Zo wordt het mogelijk dat mensen, samen met familie, buurt- en lotgenoten, meer het heft in eigen hand nemen om ziekte en sociale problematiek te voorkomen of er beter mee om te gaan’.

 

Deze ruimte voor initiatieven ziet GroenLinks Doesburg niet alleen bij de Wmo. Het is ook denkbaar dat burgers en maatschappelijke initiatieven met innovatieve plannen komen op andere beleidsterreinen zoals de JeugdWet, ParticipatieWet en het beheer van de openbare ruimte.

3 reacties

 1. Frans van der krul

  Veel sterkte hiermee!

 2. a. g. schrader

  Lijkt mij een goed idee. er wordt nu al veel beslist (of in ieder geval zoveel uitgewerkt) dat de mensen die feitelijk hun goedkeuring moeten geven al voor een voldongen feit staan, zonder er op een fatsoenlijke manier kennis van hebben kunnen nemen. Bijvoorbeeld de gemeenteraad. Te denken is hierbij in het verleden aan het project boot bouwen. Hier zijn euro tonnen mee verloren gegaan zonder noemenswaardig resultaat. En aanstaande de ontwikkeling van de nieuwe passantenhaven.

 3. robert duis

  @Groen Links.

  Voel meer voor een “RIGHT to CHANGE”.

  Voorbeeld:
  ————–
  “Hoe OUDEN van DAGEN in de Hanzestad DOESBURG nog steeds in 2015
  hun REST-AFVAL-ZAKKEN op hun ROLLATOR zelf
  vanaf hun eigen VOOR-DEUR naar de STORTPLAATS moeten “slepen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑