GroenLinks: ‘Zie Doesburg als toeristisch drie-regio punt’

Doesburg kan veel meer profiteren van zijn bijzondere ligging in Gelderland. Dat vindt de Doesburgse afdeling van GroenLinks. De stad ligt precies op de grens van drie regio’s, de Veluwe (Veluwezoom), de Achterhoek en de Liemers, en moet zich volgens GroenLinks meer focussen als een toeristisch drie-regio punt.

 

Vooral op toeristisch gebied kan Doesburg veel voordeel hebben van de ligging op dit drie-regio punt, stelt GroenLinks. ‘Doesburg is als stad nu eenmaal te klein om bezoekers langer dan één dag vast te houden. De café’s, de restaurants, de B&B’s en ook het hotel profiteren nu dan ook nog te weinig van het toerisme naar onze stad. Dit kan veranderen als we Doesburg zien als toegangspoort naar alle Gelderse regio’s’, aldus de politieke partij.

 

Inwoners van de Randstad of Duitsland, die in een weekje heel Gelderland willen “doen” zouden volgens GroenLinks heel goed hun uitvalbasis in Doesburg kunnen vinden. De slogan zou dan ook kunnen luiden: Gelderland bezoeken? Doesburg boeken!

 

GroenLinks: ‘Vanuit onze stad zouden dan ’s zomers elke dag excursies kunnen worden georganiseerd naar de meest bekende toeristische attracties van de Veluwe, de Betuwe, de Achterhoek en (mogelijk) de Liemers. Elke avond keren onze gasten weer terug naar hun verblijfplaats in Doesburg en gaan hier eten en overnachten. Dat dit gunstig is voor onze ondernemers zal duidelijk zijn’.

 

Volgens GroenLinks vergt deze aanpak voorbereiding en goede marketing. GroenLinks denkt dan ook dat deze taak prima uitgevoerd kan worden door het toeristisch-recreatief platform dat binnenkort het levenslicht zal aanschouwen. ‘Tenminste als de intenties uit het economisch beleidsplan van de gemeente ook daadwerkelijk worden uitgevoerd’, aldus GroenLinks.

toerisme

 

8 reacties

 1. Robert Duis

  Ervaringsfeit: “Van de 100 Amsterdammers denken 90 Amsterdammers dat Doesburg in ZEELAND ligt”

  Alvorens geld uit te geven om Doesburg tot een “Toerisrisch Drie-Regio Punt” te maken lijkt het mij handig en verstandig om naar de Middelbare Scholen in de Randstad t.a.v. de Aardrijkskunde leraren een boekje te sturen met de kaart van Gelderland waar DOESBURG makkelijk op te vinden is.

 2. Robert Duis

  Sorry >>>Moet zijn: Toeristisch.

 3. Gert-Jan Tas

  @Robert Duis

  Jouw ervaringsfeit komt overeen met de mijne, maar met jouw oplossing kan ik weinig. Tijd, geld en moeite steken om die andere 90% te leren waar Doesburg ligt, is slecht bestede tijd, geld en moeite. Als je in (TV)tijd terug denkt aan de vakantieman Frits Bom en daar zag hoe goed, of beter, “slecht” het ook 30 jaar geleden al met “onze” topografische kennis gesteld is/was moet je aan die “opleiding” niks doen. Al Frits Bom’s vakantiegangers waren toch maar mooi op die plek terecht gekomen zonder dat ze ook maar een flauw benul hadden waar ze waren 😉

  Goed, gericht (marketing) plan zal zeker kunnen helpen om Doesburg als uitvalsbasis onder de aandacht te krijgen; mijn steun heeft het GL-plan. Nu de uitvoering nog!

 4. Robert Duis

  Geachte Heer Tas,

  Mijn oplossing is niet duur:

  1) Een lijst samenstellen van de adressen der Middelbare Scholen in de Randstad-Holland.

  2) Bij HAMI een mooie kaart laten drukken van de stad Doesburg met omgeving.
  Op de achterkant een kleine uitleg van deze actie.

  3) Enveloppen schrijven met………. “ATN: Leraar Aardrijkskunde.

  4) De kaarten in de enveloppen en postzegels er op.

  “Klaar is Kees” .

 5. Bert stulp

  Wij hadden als GroenLinks een fraai schematisch kaartje bijgevoegd waarin precies te zien was hoe centraal Doesburg in Gelderland ligt. Helaas mis ik dat kaartje hier.
  Zou het niet slim zijn om in dit verband Doesburg in het vervolg Doesburg aan de IJssel te noemen? Ik denk hierbij dan b.v. aan Alphen aan de Rijn of Krimpen aan de lek. Mensen kunnen dan tenminste niet meer zeggen dat Doesburg in Zeeland ligt. (Wat inderdaad ook mijn ervaring is).

 6. Remco Meeder

  Doesburg a/d IJssel klinkt wel leuk idd 😉
  Ik zeg zelf altijd: Doesburg, net achter Arnhem. Op deze manier snappen ze in heel NL waar het ligt.

 7. Robert Duis

  @ Remco Meeder,

  Nog niet zo’ n slecht idee om ………… “DOESBURG a/d IJSSEL” ………….. te promoten.

  Kreeg onlangs een brief uit Engeland.
  Op de envelop: “Robert Dius (niet Duis) / DUISBURG (niet Doesburg)”.

  Ik heb het bewijs naar Richard Kok gestuurd.

  ============================

  De mensen in Nederland denken dat Doesburg in Zeeland ligt (Domburg klank) en
  de mensen in het buitenland denken dat Doesburg in Duitsland ligt (Duisburg klank).

  Verwarring alom! Doesburg zal zelf hieraan iets moeten doen.

 8. Appie van der Beek

  Doesburg is Doesburg, en de ligging promoten door naamsverandering lijkt mij niet de weg. Dan leiden er wel andere wegen naar Rome.
  Ik vraag me wel eens af , doen we het dan zo slecht?
  Kijk naar de laatste Hanzefeesten bv , Koninginnedag en de komende Doesburg Binnenste Buiten.
  De campings zitten vol ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑