Lourens Thomas stopt als voorzitter van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten. Thomas vindt het na vier jaar voorzitterschap tijd voor vers bloed in de organisatie. Onder het voorzitterschap van Thomas heeft de Doesburgse Hanzefeesten een sterke groei doorgemaakt.

 

‘Aan alle mooie dingen komt een eind en voordat  de organisatie van de hanzedag verstart in de wankele hand van pensionado’s, lijkt dit een geschikt moment om plaats te maken voor een nieuwe generatie, die met een eigen kijk op vorm en inhoud van de Hanzedag, gereed  zal zijn voor de uitdagingen van de toekomst’, motiveert Thomas zijn vertrek.

 

In nauwelijks 5 jaar tijd is de Hanzedag volgens Thomas gegroeid van een leuke rommeldag tot een goed gefundeerde Stichting en trekt het evenement bezoekers ook ver voorbij de regio.

 

Thomas: ‘Ik hecht er aan te onderstrepen, dat zulks nooit mogelijk was zonder de uitstekende samenwerking met de Gemeente Doesburg en haar Bestuur. Ik ben er van overtuigd, dat de goede samenwerking in de toekomst nog voor veel mooie momenten zal zorgen en spreek de vrome wens uit, daar nog lang van te mogen genieten’.

 

Secretaris Frieda Oosten is voorlopig benoemd als interim-voorzitter, tot er een nieuwe voorzitter is.

Lourens Thomas