Tennisvereniging Doesburg 2002 heeft de nieuwbouwplannen voor de kantine afgeblazen. De vereniging heeft een overeenstemming bereikt met de private verhuurder om voor de komende 10 jaar de huurprijs substantieel te verlagen. Er is een renovatiecommissie in het leven geroepen om de kantine voor de komende 10 jaar weer up te daten.

 

De update-werkzaamheden zullen bestaan uit schilderwerk, het leggen van vloerbedekking en het plaatsen van meubels. Dat laat de vereniging weten.

 

Aanvankelijk wilde de tennisvereniging een nieuwe kantine bouwen. Hiervoor gaf de gemeente Doesburg in augustus 2012 akkoord op het verlenen van een borgstelling van 50 procent van het door Tennisvereniging Doesburg 2002 te lenen bedrag.

 

Op 12 juni 2012 besloot het college van burgemeester en wethouders van Doesburg al om in te stemmen met het principeverzoek van Tennisvereniging Doesburg 2002 voor het oprichten van een nieuw clubgebouw aan de Leigraafseweg 37. ‘Dit heeft men ondermeer gedaan omdat een eigen clubgebouw in de toekomst pure noodzaak is voor het voortbestaan van TVD2002. Door het teruggelopen ledenaantal en de (onbespreekbare) hoge huur van het huidige clubgebouw zal handhaving van deze huidige voorzieningen de komende jaren tot steeds hogere tekorten in de exploitatie leiden’, staat te lezen in een Adviesnota voor de Raad.

 

De tennisvereniging laat nu weten dat er overeenstemming is bereikt met de private verhuurder van het sportcomplex.