Jongerencentrum 0313 in Doesburg houdt zaterdag 21 januari een vette Hip Hop Party. Tijdens het eerste feest in het nieuwe jaar treden rappers op, waaronder de lokaal bekende rapper Commi. Commi kwam afgelopen jaar in het nieuws vanwege de lancering van de cd ‘Het Vooruitzicht’.


Het eerste feest in 2012 belooft meteen een grote hit te worden, zo laat jongerencentrum 0313 weten. Drie verschillende rappers treden die avond op.


Commi bijt het spits af. Deze rasechte Doesburger rapt over dagelijkse dingen, zaken die ‘gewoon’ op zijn pad komen. De rapper maakte afgelopen jaar een cd samen met een andere Doesburgse rapper. Het duo maakte naam als Commi & DeLuxe. Hun muziek is te beluisteren en te downloaden op Soundcloud.com.


Na Commi is het de beurt aan D.M.G. Deze rapper komt uit Deventer. Sinds 2003 maakt hij serieus werk van zijn vak. ‘Altijd positief blijven denken’, is zijn motto en dat hoor je in de muziek.


Daarna staat Mutaria TEC (Broederschap van de Parel) geprogrammeerd. Deze groep bestaat uit vijf rappers. Ze staan op gelijke lijn en met dezelfde benen in de muziek, maar toch heeft elk lid zijn eigen benadering.


Tussen de spetterende optredens door verzorgen de dj’s Ridvan en Hoost Armany voor de muzikale invulling. Het feest begint om 21.00 uur en om 01.30 uur sluiten de deuren van 0313. De entreeprijs bedraagt twee euro per persoon Alle jongeren vanaf 16 jaar en in bezit van een geldig legitimatiebewijs zijn welkom.


Zie ook:
Spetterende cd-presentatie Commi & DeLuxe in 0313