Doesburg krijgt er een trekpleister bij. Op de muur van de oude tramloods bij de passantenhaven komt een 9 meter hoog graffiti-kunstwerk. Maker is het Doesburgse kunsttalent Rosalie de Graaf van RoosArt.

Vandaag vrijdag 28 juni legt ze de laatste hand aan haar kunstwerk op de loods van Loc17. ‘Door het warme weer de afgelopen dagen heb ik verspreid over de week gewerkt aan dit kunstwerk. Vandaag moet het af zijn’, laat Rosalie vrijdagochtend weten.

Het kunstwerk symboliseert en verbindt het oude en het nieuwe Doesburg. De loods werd vroeger gebruikt voor de tramlijn van Doesburg naar Doetinchem. Nieuw is het moderne kunstwerk onder de noemer van ‘streetart’.

Het kunstwerk blijft twee jaar staan en daarna gaat volgens planning de loodsmuur omver om plaats te maken voor een glazen wand. Het is de bedoeling dat Rosalie dan weer ingezet wordt om het glas te voorzien van een kunstobject.

Loc17 renoveert stapsgewijs de oud en vervallen loods. Het kunstwerk kan voor een verdere impuls van dagrecreatie zorgen. Zeker in de toekomst wanneer het gebied rond de passantenhaven wordt opgeknapt.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.