Kamerkoor PA’Dam brengt op zondag 3 oktober een uitvoering van Mozarts Requiem bij Podium Doesburg. De uitvoering begint om 15.00 uur en kaarten kosten 20 euro per stuk.

Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben? Dat was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist (hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar) en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos.

PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte piano-partij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt.

In Gasthuiskerk Doesburg voert PA’dam Mozarts Requiem uit in de intieme setting van twaalf zangers en pianiste Mirsa Adami. Natuurlijk vertolken de PA’dam-zangers ook de solopassages. Hierdoor ontstaat een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianiste.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China