Doesburg krijgt een meerdaagse jazzfestival. In november vindt voor de eerste keer Doesburg Jazz 2017 plaats. Het gaat om optredens van 15 jazzformaties op 6 verschillende locaties.

Op zaterdag 11 en zondag 12 november vindt Doesburg Jazz 2017 plaats. Het gaat om een tweedaags muziekevenement met 15 jazzformaties uit alle provincies van Nederland. Opvallend is dat het ook nog eens om 15 verschillende jazzstijlen gaat.

Dus voor elke jazzliefhebber is er wat wils. Er wordt gespeeld op 6 speellocaties: de Gasthuiskerk, Stadshotel Doesburg, Het Arsenaal, Stadsbierhuys De Waag, Grand Café Duo en De Bonte Hond.

De entree voor het bezoeken van de optredens is gratis. Tijdens de concerten kan het publiek een vrijwillige bijdrage geven aan de jazzformaties op basis van ‘please pay when you go away’.

Mocht Doesburg Jazz 2017 een succes worden, dan is het de bedoeling dat het muziekevenement een vaste plek krijgt op de evenementenkalender van Doesburg. Buiten het genieten van de muziek zijn het spreiden van evenementen en meer bezoekers naar Doesburg halen andere doelstellingen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.