Grote overname door Gietburg Group uit Doesburg

De Gietburg Group in Doesburg, waar Gieterij Doesburg een onderdeel van is, neemt Waeles Holding B.V. over. Door de overname groeit de jaaromzet van de Gietburg Group tot boven de 100 miljoen euro.

In een officiële verklaring laat Gietburg Group weten dat het de acquisitie van alle aandelen Waeles Holding B.V., 100 % aandeelhouder van Waeles Nederland BV, een toonaangevende OEM leverancier in gietstukken, aankondigt.

‘De acquisitie van Waeles Holding B.V. in Nieuw Vennep versterkt onze positie en capaciteit in de gieterij markt. Verder zal deze overname resulteren in een verbeterde bedrijfsvoering en een significante stijging van het marktaandeel’, aldus de verklaring.

Verder meldt Herman ten Heuw, CEO van Gietburg Group, dat door deze acquisitie de omzet van de Gietburg Group in 2018 circa 110 miljoen euro zal bedragen. Met de overname komt het aantal medewerkers van de Gietburg Group op 500.

Voor Waeles betekent deze overname dat het toegang krijgt tot de bewerkingsactiviteiten van de Gietburg Group. Waeles Nederland blijft wel onder eigen naam opereren.

De Gietburg Group is product en toeleverancier van gietstukken aan de automotive, truck, motoren en landbouwsector via haar dochterondernemingen Gieterij Doesburg, Doesburg Components, Gietburg en Modelmakerij Hengelo.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑