Wie Doesburg op een verrassende en lekkere manier wil ervaren, moet meedoen aan ‘Rondje Doesburg’ op zaterdag 10 maart. Al wandelend worden een avond lang diverse leuke adresjes aangedaan waarbij de opbrengst bedoeld is voor een goed doel.

Op zaterdag 10 maart houdt Rotary Doesburg een feestelijke benefietavond om geld in te zamelen voor de zeven Doesburgse jongeren die in de zomer van 2018 in Kapunga Hills Zambia, met twee begeleiders een schoollokaal en een kantoor gaan bouwen.

De jongeren nemen hiermee deel aan een project van World Servants, die in samenwerking met lokale partners en inwoners bouwprojecten in ontwikkelingslanden realiseert. World Servants is een christelijke organisatie, maar iedereen mag meedoen aan deze projecten. Rotary Doesburg ondersteunt dit project.

Rotary Doesburg helpt mee met een benefietavond. Onder het motto ‘Rondje Doesburg’ is een avondvullend verrassingsprogramma opgezet met een hapje en een drankje. Start- en eindpunt van de avond is de Gasthuiskerk.

Al wandelend worden verschillende (historische) locaties in Doesburg bezocht, waar steeds een muzikaal optreden plaatsvindt. De avond begint om 17.15 uur. De kaarten kosten 49,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze benefietavond is de aftrap van een jaarlijks terugkerend en groter groeiend evenement voor het goede doel. Iedereen die hier belangeloos een bijdrage aan wil leveren of een goed doel wil aandragen, kan contact opnemen met Rotary Doesburg.

In totaal gaan zo’n 40 jongeren uit heel Nederland mee naar Zambia. Zij zijn grotendeels zelf verantwoordelijk voor het bekostigen van de reis, de bouwmaterialen en de nazorg voor een periode van twee jaar. Er is zo’n 26.000 euro nodig. De Protestantse Gemeente Angerlo / Doesburg levert een bijdrage aan de reiskosten. Daarnaast organiseren de jongeren zelf allerlei acties om geld in te zamelen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.