Hakhoning van LekkerszenZo naar Noorwegen

LekkerszenZo gaat de in Doesburg gemaakte hakhoning exporteren naar Noorwegen. Over enkele weken gaat de eerste lading van 150 kilo naar het Scandinavische land.

Sinds een goed jaar heeft LekkerszenZo hakhoning in het assortiment. De hakhoning wordt gemaakt in de suikerbakkerij achter in de winkel in de Kerkstraat.

Via een groothandel in Apeldoorn gaat de oud-Hollandse lekkernij binnenkort naar Noorwegen.

150 kilo
‘De populaire hakhoning met anijs, mint en eucalyptus vallen in de smaak bij de Noren. Over een paar weken gaan we 150 kilo leveren, die via Apeldoorn naar Noorwegen gaan’, aldus Wilfred Hoed van LekkerszenZo.

Hakhoning werd lang geleden door monniken gemaakt in abdijen in Frankrijk. Via België kwam de snoepgoed ruim een eeuw geleden naar Nederland. In Nederland verdween het in de jaren 90 in de anonimiteit. Sinds kort timmert LekkerszenZo succesvol aan de weg om hakhoning weer populair te maken.

Oud recept
In de winkel in Doesburg zijn negen soorten hakhoning te kopen. Hakhoning met anijs, citroen, drop, eucalyptus, gember, kaneel, menthol, sinaasappel en tijm. Ze worden gemaakt volgens een oud recept.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑