Vrijwilligers van jongerencentrum 0313 in Doesburg houden voor de vierde maal een Halloweentocht. De tocht vindt plaats op 26 oktober en deelnemers moeten rekening houden met vreemde, spookachtige Halloweenfiguren onderweg.

 

In 2010 wordt de eerst tocht gehouden. Veel deelnemers zijn er dan nog niet, zo’n eerste keer kijken veel kinderen en jongeren(en ouders) de kat uit de boom. Maar het blijkt een doorslaand succes. Het jaar erop doen er al zo’n 100 kinderen mee, bijna allemaal verkleed als echte griezels en in 2012 is het deelnemersaantal opnieuw gegroeid. Dit jaar is er plaats voor 250 deelnemers.

 

Ook dit jaar is een groep vrijwilligers al lange tijd aan het werk om de avond tot een succes te maken. De meeste zijn ook de afgelopen jaren bij de tocht betrokken geweest en vinden het zó leuk dat ze heel graag de organisatie weer op zich nemen. Zo veel ervaring betekent ook dat het inmiddels een geoliede machine is geworden.

 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het maken van griezelige versieringen om zowel 0313 als de route mee te verfraaien. Kids en jongeren kunnen zich opgeven met een team dat minimaal uit vier en maximaal uit tien personen bestaat. Vanaf een jaar of 6  mag iedereen meedoen, maar elke groep moet wel een volwassen begeleider (18+) hebben die meeloopt. Lukt het niet om met een heel team te komen, dan mogen de deelnemers in spe zich ook alleen of met z’n tweetjes aanmelden; de organisatie zorgt er dan voor dat ze ingedeeld worden bij een team.

 

De teams vertrekken vanaf 19.00 uur bij 0313 (Linie2), komen onderweg allerlei vreemde, griezelige figuren tegen en doen aan verschillende griezelactiviteiten mee. De teams met de jongste deelnemers vertrekken ook het eerst, naarmate het later wordt (en de deelnemers dus wat ouder) wordt het ook een allemaal wat griezeliger. De tocht eindigt ook bij 0313 waar de deelnemers samen nog genieten van een drankje en griezelige ervaringen kunnen uitwisselen.

 

Omdat niemand nu nog kan zeggen hoe het weer zal zijn, is het belangrijk dat de deelnemers goed gekleed zijn en een zaklamp is geen overbodige luxe. De organisatoren hopen wel dat er heel veel deelnemers griezelig verkleed komen, want dat verhoogt beslist de Halloweenpret! Voor de mooiste outfit is er een leuke verassing.

 

Op de website van 0313 is te vinden hoe deelnemers zich kunnen aanmelden: http://www.0313doesburg.nl/

Halloween