De laatste vestingwandeling op de Hoge Linie in Doesburg van dit jaar vindt plaats op zaterdag 19 oktober. De wandeling start om 10.00 uur vanaf het viaduct ter hoogte van de Van Middachtenweg en Coehoornsingel te Doesburg.  De wandeling duurt ongeveer twee uur. Het is raadzaam om stevige schoenen aan te trekken.

 

Het unieke historische vestingmonument van Menno van Coehoorn, waarmee in 1701 met de aanleg is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De herfst is ingetreden. De eerste vogeltrek is waarneembaar, er zijn wellicht meer paddenstoelen en de wallen worden door bladverlies beter herkenbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren.

 

De vestingwandelingen over de Hoge Linie werden dit jaar georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Stichting Menno van Coehoorn en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

 

Waarschijnlijk zal er ook komend jaar weer gelegenheid zijn om een bezoek te brengen aan dit bijzondere monument, waar historie en natuur al eeuwen hand in hand gaan.

Hoge Linie