HANS- Ouderwets Lekker! in de Kerkstraat in Doesburg heeft een Hanzebrood ontwikkeld. Dit brood is onder andere gevuld met rozijnen en specerijen, en kent zijn oorsprong in een toeristische samenwerking met andere Hanzesteden.

Veertien Hanzesteden in de Duits-Nederlandse grensregio hebben woensdag 27 maart in Doesburg symbolisch hun steentje bijgedragen aan het project ‘Grensoverschrijdende Samenwerking: Hanzesteden – toen en nu’. De komende drie jaren gaan zij samenwerken om de Hanzehistorie te laten herleven. Ondernemers krijgen de kans om Hanzeproducten of –arrangementen te ontwikkelen en zo bij te dragen aan meer Hanzebeleving in en rondom de steden.

Ook voor Doesburgse ondernemers biedt dit mogelijkheden. Binnen het project is budget beschikbaar voor concept- en productontwikkeling met het thema Hanze. Ondernemers met ideeën kunnen terecht bij Stadspromotor Niels Weijers.

‘Een prachtige kans om onze rijke Hanzehandelshistorie te verbinden met vernieuwende handel anno nu. Door inzet op productontwikkeling, wordt de Hanzegeschiedenis beleefbaar gemaakt’, aldus Niels Weijers.

In aanloop naar het openingsmoment van het project ontwikkelde Kitty de Wolf van HANS-Ouderwets Lekker! samen met de bakkerij een Hanzebrood, waarin de specerijen uit de Middeleeuwen terugkomen.

De Wolf: ‘Na een aantal proefrecepten zijn we uitgekomen op de huidige variant. Een brood gevuld met rozijnen en zich kenmerkt door de vele smaaktonen van specerijen die naar boven komen in het brood. Een plak Hanzebrood smaakt heerlijk bij het ontbijt of bij een kop koffie. Eventueel met een laagje roomboter’.

De Wolf vervolgt: ‘Ook heb ik een mooie verpakking ontworpen voor om het brood, zodat het tevens een leuk Doesburgs presentje is om te geven aan vrienden of familie. Op deze manier dragen we bij aan de promotie van onze mooie Hanzestad’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.