De uit Doesburg afkomstige ontwerper Hans Ubbink stopt met zijn modelabel. De laatste collectie, die van herfst/winter 2014, zal in augustus in de winkels liggen. Reden voor zijn besluit is de economische crisis. Volgens Ubbink zijn veel van zijn vaste klanten de laatste tijd failliet gegaan.

 

Ubbink is onder meer bekend van zijn mannenpakken met opvallende voering. De Doesburger maakte in januari nog bekend zijn werkterrein naar het buitenland te verleggen in een poging de positie van het bedrijf Koan Cooperation B.V. te versterken.

 

Hans Ubbink schreef aan de hand van zijn eindexamencollectie aan de kunstacademie in Arnhem het boek ‘Styling en ontwerp’. Daarna werd hij gevraagd om voor Soap Studio te gaan werken. Later verruilde hij dit bedrijf voor een ontwerpfunctie bij Van Gils. In 1992 nam hij het initiatief voor een modern mannenmerk: J.C. Rags. Kort daarna richtte hij zijn eigen eerste modelijn op, genaamd Books. In 2000 startte hij een eigen bedrijf en lanceerde een mannencollectie onder eigen naam. Een jaar later volgde een vrouwenlijn. Vorig jaar was Ubbink op te te zien als een van de deelnemers van het programma Expeditie Robinson.