Volgens de organisatoren, Theo Derks, Frans Hofman en Rob Harmsen is de reünie van de blikfabriek in Doesburg nu al een succes, nog voordat deze is begonnen. Nog vóór de datum van 12 april hebben zich al bijna 300 oud-werknemers aangemeld voor de reünie die wordt gehouden in de IJsselhoeve in Doesburg. Normaliter zijn reünies van scholen en militairen redelijk succesvol, daarom is het des te opmerkelijker dat een reünie van een productiebedrijf zoveel respondenten kent, zo laat de organisatie weten.

 

Bijna 300 oud-werknemers hebben de bijdrage voor de onkosten van 8 euro reeds betaald, dus de organisatie rekent erop dat bijna iedereen ook daadwerkelijk komt. Vele reacties heeft de organisatie gekregen, ook van kinderen van overleden oud-werknemers. Zij melden dat hun vader een bijzonder goede band met het bedrijf had, er met graagte over vertelde en trots was er te mogen werken. Zij weten zeker dat hun vader heel graag op die reünie was geweest. Het tekent de bijzondere relatie en de prettige werksfeer die door de oud-werknemers is ervaren bij wat vroeger de Machinefabriek was, later de Verenigde Blikfabrieken Verblifa en sinds 1965 Thomassen & Drijver – Verblifa.

 

‘Nu maar hopen dat het beoogde succes ook daadwerkelijk een succes wordt. De organisatoren twijfelen daar niet aan, dat is zeker. Zij hopen alleen dat het prachtige voorjaarsweer nog tenminste voortduurt tot en met 12 april’, aldus Frans Hofman namens de organisatie.