De Doesburgse Hanzefeesten, die op 14 juni worden gehouden in het centrum van Doesburg, zoekt Doesburgers die willen deelnemen aan dit Middeleeuwse feest. Wie zich wil uitleven als schoenpoetser, zwerver, dronkenlap, gek, rattenvanger, wasvrouw of iets anders, kan zich melden bij de organisatie.

 

De oproep om figuranten te zoeken staat te lezen in de nieuwsbrief van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten, ook wel De Hanzebode genoemd. ‘Wij kunnen nog altijd mensen gebruiken die willen helpen. De Hanze stelt deze dag de kleding ter beschikking. Een vrijwillige bijdrage in onze kledingpot wordt op prijs gesteld. Figuranten zoeken we ook. Wil jij je nou eens uitleven en een interactie ontlokken bij het publiek, als schoenpoetser, zwerver, dronkenlap, gek, rattenvanger, wasvrouw of anders, laat het ons weten. Wij staan open voor ideeën en begeleiden je hierin, indien nodig. Dit kan zowel individueel als met een groep. Geef je op en stuur een mail aan frieda@doesburgsehanzefeesten.nl’, laat de organisatie weten.

 

De nieuwsbrief meldt verder dat het thema dit jaar ‘Heeren, Horigen & Noaberschap’ is. De organisatie wil nog niet veel kwijt over de invulling van dit thema, maar laat wel weten dat Rijk & Arm vertegenwoordigd zullen zijn.