De organisatie van de Hanzefeesten in Doesburg is dringend op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om naaisters van kostuums en kleedsters om deelnemers aan te kleden.

De Hanzefeesten in Doesburg staan op 13 juni op het programma en wordt gehouden van 11.00 tot 18.00 uur in de binnenstad van Doesburg. Honderden vrijwilligers steken zich weer in middeleeuwse kledij om met een knipoog te ervaren hoe het leven in de middeleeuwen was georganiseerd.

Het hele jaar door is een team van enthousiaste vrijwilligsters bezig om met zorg de kleding hier voor te naaien en te herstellen. In de kelder van Grotenhuys (voorheen Zorgcentrum IJsselzicht) hangen inmiddels meer dan duizend kostuums en attributen.

Een deel van dit team is vanwege het bereiken van een hoge leeftijd gestopt bij de naaibrigade. Daarom is de stichting op zoek naar nieuwe aanwas. Want, zo meldt de organisatie, is er zonder kostuums geen Hanzefeesten.

De stichting zoek tevens kleedsters om te helpen bij de kledinguitgifte en het aankleden van de mensen die aan het evenement deelnemen. De kledinguitgifte is inmiddels gestart en voor het maken van een pasafspraak kun je terecht op de website  www.doesburgsehanzefeesten.nl .

Wie deel uit wil maken van dit team kan een mail sturen naar info@doesburgsehanzefeesten.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg