Het bestuur van de jaarlijkse Hanzefeesten in Doesburg is een community gestart. Onder de naam ‘Gesellen van de Hanze’ kunnen belangstellenden lid worden en toegang krijgen tot extra informatie en andere zaken die in relatie staan met de Hanzefeesten.


De organisatie van de Hanzefeesten ontvangt veel steun in menskracht, maar ook met geleverde stoffen voor de kostuums. ‘Steeds vaker wordt gevraagd of het ook mogelijk is een geldelijke bijdrage te leveren aan de Hanzefeesten Om dit mogelijk te maken kondigen we met gepaste trots de oprichting aan van de ‘Gesellen van de Hanze’’, aldus bestuurslid Frieda Oosten.


Wie lid wordt van ‘Gesellen van de Hanze’ wordt als eerste op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast krijgen leden tegen korting de mogelijkheid om deel te nemen aan speciale workshops. Verder kunnen de Gesellen zich tijdens de Hanzefeesten zelf, maar ook daarbuiten, kenbaar maken met een aparte onderscheiding. ‘Maar bovenal dragen de Gesellen bij aan de kwaliteit en continuïteit van de Hanzefeesten’, aldus Oosten.


Wie interesse heeft om deel uit te maken van de ‘Gesellen van de Hanze’ kunnen een vrijwillige bijdrage storten op Rabobank rekeningnummer 15.63.97.781 ten name van DoesburgseHanzefeesten onder vermelding van Geselle van de Hanze en naam en e-mailadres.


De Hanzefeesten worden dit jaar op 9 juni gehouden. Het gehele centrum van Doesburg staat dan in het teken van de bloeiende Hanzetijd uit het verleden. Er zijn tal van activiteiten zoals straattheater, het uitbeelden van oude beroepen en een grote kledingshow.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de Doesburgse Hanzefeesten van vorig jaar