De Doesburgse Hanzefeesten wil een kwaliteitsslag slaan. Daarvoor zoekt het vrijwilligers om zo de organisatie te verbeteren. Gedacht wordt aan mensen die vanuit hun expertise een kwalitatieve bijdrage kunnen leveren om de Doesburgse Hanzefeesten naar een hoger platform te tillen.

 

Het bestuur van Doesburgse Hanzefeesten laat weten op zoekt te zijn naar mensen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren om de Doesburgse Hanzefeesten nog beter te maken. Het uitbreiden van de organisatie betekent dat er meer vrijwilligers in de voorbereiding betrokken worden. Groepen, commissies of wat voor naam ook, met een helder takenpakket, vrijheid en verantwoordelijkheden, aldus Frieda Oosten namens Stichting DoesburgseHanzefeesten.

 

Gedacht wordt aan onderwerpen als faciliteiten (opbouw, afbouw, verkeer, stro), activiteiten (kinderspelparcours, ambachtenmarkt) en PR (persberichten, verspreiding folders). Oosten: ‘Je zult te allen tijde op het bestuur kunnen terugvallen voor advies en ondersteuning. Voor ieder onderdeel zal een bestuurslid de eindverantwoordelijkheid hebben’.

 

Oosten stelt dat het niet gaat om vrijblijvende activiteiten. ‘Het betreft hier een verantwoordelijk takenpakket die met de nodige zelfstandigheid uitgevoerd dient te worden. Wij zoeken dus vrijwilligers die vanuit hun eigen ervaring in de voorbereiding en op de dag zelf een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Hanzefeesten. Nieuwe vrijwilligers met een hands on mentaliteit worden natuurlijk ook van harte uitgenodigd’.

 

Het evenement Doesburgse Hanzefeesten wordt op 8 juni gehouden. Het is de vijfde maal dat het plaats vindt. Vanaf januari worden de voorbereidingsactiviteiten geïntensiveerd. Mensen die graag willen meewerken, kunnen via melden via frieda@doesburgsehanzefeesten.nl.

 

Tip:
Bekijk hier de foto’s van de Doesburgse Hanzefeesten