Vijf veteranen uit de Nijmeegse blues- en popscene openen op zondag 8 oktober om 15.00 uur het live-seizoen van Podium De Waag. Hard Rain speelt muziek van hun gezamenlijk geheime hobby: Bob Dylan. De toegang voor dit optreden is gratis.

Ooit begonnen als een ‘feestje’, gewoon een stel blues- en popmuzikanten die wel zin hadden in een avondje guilty pleasures, is Hard Rain uitgegroeid tot een band met een vaste plek en een forse aanhang in de muziekscene.

Hoewel de band zich voornamelijk toelegt op Dylan’s elektrische werk uit de jaren zestig en zeventig, spelen de Nijmegenaren net zo gemakkelijk heel vroege of juist recente nummer van Dylan, nummers die vaak door anderen tot hits zijn gemaakt. Voor Hard Rain is Dylan overigens geen profeet of hogepriester; het gaat om de muziek. Een optreden is daarom geen eerbetoon of hoogmis, maar wel nog altijd een feestje.

Eigenlijk twijfelt niemand eraan dat Bob Dylan de grootste singer-songwriter is van de afgelopen eeuw. Met teksten waarover filosofen nog lang zullen schrijven, waarbij verliefden nog lang zullen zwijmelen, maar waar je ook gewoon vet om kunt lachen.

Met een muziekstijl die begon bij folk en protestsongs met een akoestische gitaar, die met het pistoolschot van ‘Like a Rolling Stone’ elektrisch werd, en die via de blues en country is uitgewaaierd in alle muzikale richtingen, tot kerstliedjes aan toe.

‘Dat maakt het voor ons ook zo leuk,’ zegt gitarist Hans Jacobs, ‘we kunnen er alle kanten mee op. En je kunt het eigenlijk geen coveren meer noemen, Dylan speelt zijn eigen werk ook nooit twee keer hetzelfde’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.