Bibliotheek West-Achterhoek houdt in samenwerking met de Gasthuiskerk op maandagavond 16 oktober een lezing over de Romanovs. De lezing gaat in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie. In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar werd afgezet.

Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra Fjodorovna en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. In de lezing krijgt u een beeld van Rusland rond 1900, over tsaren en politieke gevaren, intriges en onbegrip, over godsdienstwaanzin en gebedsgenezer Raspoetin en over eerherstel. 

De lezing wordt gegeven door Rusland & Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar in de Gasthuiskerk Doesburg, Gasthuisstraat 41 op 16 oktober van 20.00 tot 22.00 uur.

Toegangskaarten kosten 7,50 euro per persoon en zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl/agenda

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.