De Doesburgse Culturele Zondag van 1 oktober staat in het teken van het thema Geluk. Doesburg sluit daarmee in oktober 2017, de Maand van de Geschiedenis, aan bij de zoektocht naar de betekenis van geluk door de eeuwen heen. Gasthuiskerk Doesburg organiseert vanaf 12.00 uur de Themadag Geluk.

Er is een tentoonstelling van kunstwerken door deelnemers aan de Culturele Zondag, en een verrassende dialoog tussen een opa en diens kleinzoon. Wat later op de middag worden de winnaars bekend gemaakt van de gedichtenwedstrijd over het thema. Winnende gedichten worden afgedrukt op handgeschept papier en de schrijvers krijgen een cadeaubon. Bezoekers kunnen hun persoonlijke associaties weergeven op het grote bord “Geluk is ……” . De dag eindigt met een bijzondere afsluiting.

12.00 – 12.10 uur – Opening van de expositie Geluk

14.00 – 14.30 uur – Tweegesprek over Geluk tussen opa en kleinzoon

16.00 uur De uitslag en de prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd

17.00 uur Afsluiting

LET OP! In verband met de Themadag Geluk vervallen op de Culturele zondag van oktober het open podium en de jamsessie.

Zondag 1 oktober, 12.00 uur. Toegang gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.