De tweede Hartingparty in Doesburg heeft donderdagavond 5.600 euro opgeleverd voor het goede doel. Het geld werd bij twee veilingen door Doesburgse ondernemers bij elkaar gebracht. Het geld komt ten goede voor de bekostiging van de aanschaf van een es-klok voor het carillon van de Martinitoren in Doesburg.

 

Ruim 140 ondernemers en ondernemende Doesburgers waren afgekomen op de haringveiling bij Gasthuis du Soleil. Buiten het netwerken om stond het evenement in het teken van twee veilingen.

 

Het eerste vaatje haring werd per opbod voor 1.600 euro geveild. De koper was Doesburgs Goed, die de haring vrijdagochtend aanbiedt aan de bewoners van Hessengracht. De tweede veiling was een zogeheten Amerikaanse veiling en ging op tijd. Na een bepaald aantal minuten werd de haring voor 250 euro geveild aan Henk-Jan Wegman, directeur van Ubbink. Ook deze haring wordt morgenochtend aan het goede doel geschonken. In dit geval het bejaardentehuis.

 

Totaal bracht de haringparty 5.600 euro op. Een dolgelukkige Berend Arentsen van Carillion Doesburg de cheque in ontvangst. Totaal werden er tijdens het evenement 335 haringen verorberd.

 

Op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl is een uitgebreide fotoreportage te zien van de Haringparty Doesburg 2014.

Haringparty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

photo-217

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haringparty 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto’s vindt u op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl