Zaterdag 8 december vindt in Doesburg Helpportrait plaats, een internationaal fotoproject waarbij mensen die het niet altijd makkelijk hebben middels een professionele photoshoot in het zonnetje worden gezet. Diverse fotografen uit Doesburg nemen deel aan Helpportrait 2012 in Doesburg en wij vragen de komende dagen in aanloop naar het project naar hun motieven. Vandaag is het de beurt aan fotograaf Cees Duindam.


Waarom doe jij mee aan Helpportrait?
Allereerst omdat ik fotograferen leuk vind. Daarnaast vind ik het idee sympathiek. Mensen de mogelijkheid bieden om zich te laten portretteren.


Wat maakt dit project voor jou zo bijzonder?
Omdat het gaat om mensen die normaal gesproken zich niet (zo snel) laten portretteren. En dat met Helpportrait een mogelijkheid wordt geboden om gratis een portret te laten maken.


Wat hoop je dat dit project teweegbrengt?
Dat weet ik niet zo goed. Met het maken van een portret los je niet een maatschappelijk probleem als armoede of een maatschappelijke achterstand op. Voor mij is het meer dat ik het mooi vind om mensen die zich in een moeilijke maatschappelijk positie bevinden een mooi moment te bezorgen.