Hens van der Wal-prijs 2014 voor Scouting Doesburg

Scouting Doesburg is winnaar geworden van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2014. De prijs werd woensdagavond uitgereikt in een bomvol Arsenaal in Doesburg. Thema dit jaar was het beste vrijwilligersteam.

 

Bij de oproep om vrijwilligersteams voor te dragen, kreeg de organisatie 18 aanmeldingen. Daaruit werden zes team voorgeselecteerd verdeeld over verschillende categorieen. Nog niet eerder kreeg de organisatie zoveel aanmeldingen.

 

Tijdens de feestelijke uitreiking was vanwege de grote belangstelling uitgeweken naar Het Arsenaal. Aanwezig waren onder andere de winnaar van vorig jaar Jan Chaigneau en mevrouw Luijtze-Van der Wal, dochter van de naamsdraagster van de ring, Hens van der Wal. Ze was overgekomen uit Friesland.

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking vertelde Generaal Mart de Kruif, de Commandant van de Landstrijdkrachten, in tenue over het belang van teamwork en vrijwilligers. ‘Een samenleving is onmogelijk wanneer we alleen maar nemen en niets geven’, gaf hij de zaal mee.

 

Na de pauze maakte wethouder Peter Bollen namens de jury bekend dat Scouting Doesburg de ring en een cheque van 500 euro had gewonnen. José Quaedvlieg van Scouting Doesburg is trots op de jongens en meiden van scouting. ‘Scouting is laagdrempelig om deel te nemen en zit verankerd in de Doesburgse gemeenschap. Het gaat bij ons echt om teamwork want je bent zo sterk als de zwakste schakel. Bij ons is iedereen gelijk, wie je ook bent of wat je ook doet. Dat is de kracht van Scouting Doesburg’, aldus Quaedvlieg na afloop.

 

Voor de feestavond in Het Arsenaal waren de team van de genomineerden en de aanmelders uitgenodigd. Andere belangstellenden konden de ontwikkelingen tijdens de feestavond op de voet volgen via een liveblog op DoesburgDirect.nl.

 

2 reacties

 1. Willem Blaauw

  als erelid van scouting doesburg ben ik trots dat ze deze prijs hebben gewonnen

 2. SOOSiaal

  Het team van het Does-burgerinitiatief SOOSiaal feliciteert alle medewerkers/vrijwilligers van Scouting Doesburg!
  Buiten het feit dat jullie een geweldig hecht team zijn, dragen jullie dit ook uit naar jullie leden.
  Zo leren kinderen al vroeg om open te staan voor anderen, en kunnen ze persoonlijke en groepsresultaten ervaren en deze gezamenlijk vieren!
  Leren om tolerant te zijn, en gebruik te maken van elkaars kracht is een geweldige basis om aan deze kinderen mee te geven.
  Deze prijs is jullie dan ook van harte gegund!

  Van harte!

  SOOSiaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑