Liveblog: Hens van der Wal-prijs 2014 voor Scouting Doesburg

Vanavond wordt de Hens van der Wal-vrijwilligers prijs 2014 uitgereikt. DoesburgDirect.nl doet live verslag van deze jaarlijkse prijsuitreiking.

20.56 uur SCOUTING DOESBURG WINT VRIJWILLIGERSPRIJS 2014.

20.35 uur Nu de video’s met de 6 genomineerden. We zien gespannen gezichten in de zaal. De bekendmaking van het winnende vrijwilligersteam komt steeds dichterbij.

20.30 uur Alle aangemelde teams krijgen een bos bloemen.

20.27 uur Jurylid Stan Hillenaar legt de selectieprocedure uit. Zeker nu er zoveel aanmeldingen zijn is dit van belang.

20.08 uur Groot applaus voor een treffende verhaal van Generaal De Kruif over teamwork en vrijwilligerswerk. Nu korte pauze. De genomineerde teams blijven dus nog even in spanning wie de vrijwilligersprijs dit jaar gaat winnen.

19.53 uur Generaal Mart de Kruif vertelt over het belang van teamwork. ‘Militairen zijn rare mensen. Bij ons staat de opdracht boven alles. Maar het team is heilig. Als teamlid wordt nu nooit achtergelaten, want kameraadschap is het belangrijkste. Een samenleving is onmogelijk wanneer we alleen maar nemen en niets geven.’

19.48 uur Video over alle aanmeldingen wordt gestart. 18 teams zijn aangemeld. 18 teams! Nog nooit waren er zoveel aanmeldingen voor de Hens van der Wal-prijs.

19.30 uur Wethouder Bollen opent de feestavond. De zaal in Het Arsenaal is bomvol. Er heerst spanning, gezonde spanning. Want wie wint de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2014?

19.28 uur Nog even vooraf. Dit zijn de genomineerde teams: vrijwilligersteam speeltuinvereniging Kindervreugd, jeugdcommissie Sportclub Doesburg, Team vrijwilligers Scouting Doesburg, team vrijwilligers Stichting aangepast vervoer Doesburg, vrijwilligersteam van Soosiaal Doesburg en team vrijwilligers Stichting Manifestaties Martinikerk Doesburg.

19.22 uur De zaal loopt lekker vol. Onder de aanwezigen onder andere mevrouw Luijtze-Van der Wal, de dochter van de naamgeefster van de vrijwilligersprijs.

19.17 uur We tellen drie wethouders; Fred Jansen, Ellen Mulder en Peter Bollen zijn er. Bollen is een van de juryleden van de Hens van der Wal-prijs. De andere juryleden zijn Esther Bosgoed, Stan Hillenaar en Richard Kok.

19.14 uur Generaal Mart de Kruif is er ook. De Commandant Landstrijdkrachten gaat een belangrijke rol spelen vanavond. De organisatie is trots op zijn komst.

19.00 uur De eerste gasten komen binnen bij Het Arsenaal, waar dit jaar de prijsuitreiking plaatsvindt. Het zijn de mensen van Soosiaal, een van de genomineerden.

 

1 reactie

  1. Henk Beijen

    Als oud welpje, verkenner en rowan ben ik blij met de winnaar. Van harte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑