Heren van waterpoloteam DWV 1 op titelkoers

DWV heeft de waterpolowedstrijd tegen ‘t Hof uit Markelo/Goor gewonnen. Daarmee herhaalt de geschiedenis zich. Want net als in 2009 en 2010 zijn de waterpoloers van DWV voor de derde maal op rij in de race voor het kampioenschap in de landelijke vierde klasse bond. Zaterdag 9 april om 18.45 uur wachten de Doesburgers een warm onthaal tegen mede-koploper De Houtrib. De wedstrijd, hoe kan het toepasselijker, wordt gespeeld in zwembad De Koploper in Lelystad.


Maar eerst moest er afgelopen zaterdag nog afgerekend worden tegen ’t Hof uit Markelo/Goor. De laatste wedstrijden wonnen de Doesburgers aan de lopende band, maar waren het vaak krappe zeges met een doelpunt verschil.


In een afgeladen tropisch zwembad Den Helder in Doesburg opende de gasten brutaal de score en begon DWV slap aan het duel. ’t Hof nam tweemaal brutaal de leiding, maar de aanhang schreeuwde DWV naar voren en in het tweede kwart herpakten de Doesburgsers zich.


’t Hof stribbelde nog even tegen 4-3 en daarna liep de ploeg van de nieuwe coach Arjon de Kater uit naar een comformtabe 9-3 overwinning. DWV speelde een frisse partij waterpolo en de faalangst bij sommige spelers om te schieten verdween als sneeuw voor de zon.


Dat was ondermeer te zien aan Coen van Vliet. Onder het goedkeurend oog van zijn vader Herbert (speler DWV 2) was hij zeer bewegelijk en wist hij tweemaal het net te vinden. Perfect was de samenwerking tussen keeper Rene Giesbertsen en aanvaller Jan Eenstroom. Zij vonden elkaar blindelings en Eenstroom was vijfmaal trefzeker.


Door het plotselinge vertrek van Ritske van Wijk zat de talentvolle ploeg van DWV een maand geleden zonder coach. Een snelle actie van waterpolocommissielid Andre Vreman bracht uitkomst. Hij benaderde Arjon de Kater en die hapte toe. De 46-jarige inwoner uit Gaanderen, oud-speler van DWV, gaat nu voor een interimperiode tot het einde van het seizoen DWV coachen. Dan wordt bekeken of beide partijen met elkaar doorgaan.


De Kater over de topper van volgende week: ‘Als we volgende week onze kop niet verliezen en de rust bewaren hebben we winstkansen. Vandaag speelden we als een team en werden de kansen goed afgemaakt’. Onder zijn bewind heeft DWV eenmaal gelijk gespeeld en vier maal gewonnen. Ook spreekt in het voordeel dat DWV de thuiswedstrijd tegen De Houtrib met 10-8 wist te winnen.


DWV – ’t Hof 9-3 (1-2, 4-2, 7-3 en 9-3)
Treffers: Jan Eenstroom (5x), Coen van Vliet (2x), Berry te Kamp en Luuk van Ophuizen.


Tekst en foto’s: Tom Kets

3 reacties

 1. Yvonne Hoogstede

  Leuk stuk! Mooie wedstrijd, het was spannend maar ook weer genieten van deze mooie sport! Het is te zien aan de foto’s gemaakt door DWV huisfotograaf Harmjan Otten!

 2. Luuk van Ophuizen

  Bedankt voor dit mooie stuk!

  Op naar volgende week 🙂

 3. Rits van Wijk

  Beste heren,

  Volgende week gaat het gebeuren en hoop dat ik voor jullie die diepe buiging moet gaan maken.

  Ik wens jullie en Arjon heel veel succes volgende week in Lelystad.
  Jullie horen gewoon in die 3e klasse thuis !!!

  Rits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑