Heren waterpoloteam DWV kampioen


Afgelopen zaterdag kookte het Doesburgse zwembad Den Helder over. De laatste wedstrijd van de waterpolocompetitie tussen de mannen van DWV en DZT’ 62 uit Deurne zou de beslissing brengen over het kampioenschap in de landelijke vierde klasse bond. Met een ruime zege behaalde DWV het kampioenschap, waarna een uitbundig feest volgde.


De stand vooraf was bloedstollend: 1. DWV 53 punten. 2. De Houtrib Lelystad 53 punten en 3. Aqauapoldro 2 uit Apeldoorn 52 punten. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Burgemeester Kees Luesink en alle drie de wethouders Jansen, Hofman en Bouman bliezen ook hun partijtje mee.


DWV startte niet overtuigend en doelman Rene Giesbertsen moest zelfs driemaal handelend optreden. Diverse spelers hadden de laatste nachten geen oog dicht gedaan en er was dan ook een gezonde wedstrijdspanning. Tegenstander DZT was al gedegradeerd, maar speelde alsof er nog een hoofdprijs te behalen was.


Langzaam kwam de ploeg van Arjon de Kater beter in zijn spel en toen Berry te Kamp de score opende ging er een zucht van verlichting door de Doesburgse sauna. Vlak voor het verstrijken van het eerste partje was Jan Eenstroom idereen te snel af en lag de 2-0 in de touwen.


In de tweede periode speelde de thuisploeg niet dominant genoeg al gaf de 3-0 van Jan Eenstroom meer zekerheid op een goede afloop. In de laatste twee periodes gooide DWV alle schroom van zich af en kwam DZT’62 er niet meer aan te pas. Vooral de man-meer situaties liepen gesmeerd en Berry te Kamp (2x), Jan Eentrom en Roy Campschroer zweepten met hun treffers het publiek verder op: 7-0. In de slotfase moest de uitmuntende Rene Giesbertsen toch nog tweemaal vissen, maar de Doesburgse aanvaller schoten nog viermaal met scherp.


Na het laatste fluitsignaal kreeg trainer Arjon de Kater een verdiend nat pak. Tijdens de huldiging kregen alle spelers een persoonlijke toespraak met geste van DWV voorzitter Jan van Ophuizen. De bescheiden Arjon de Kater bloosde toen Van Ophuizen hem prees voor zijn moedige beslissing om DWV uit de brand te helpen.


Zijn voorganger Rits van Wijk stopte er twee maanden geleden mee. Er was even een downstemming maar De Kater was de redder in nood hield de talentvolle ploeg in de top van de vierde klasse bond.


Toen twee weken geleden medetitielkandidaat De Houtrb met 6-6 in bedwang werd gehouden rook DWV voor de derde maal op rij de titel. En driemaal is scheepsrecht dusc deze kansen lieten de Doesburgers zich niet ontnemen.


Na wat koude biertjes en champagne kwam de platte kar voorrijden en werd in een lange stoet de binnenstad afgegrendeld. Er volgde huldigingen en bierdouches bij Du Midi en de Bonte Hond.


Op het stadhuis van Doesburg waren er lovende woorden van een apetrotse wethouder Willem Bouman. De spelers ontvingen een ruiker en de confetti van Hans de Groot spoot in het rond. Na afloop kleurde de hele binnenstad rood en wit.


Daarna was er een groot feest in de tuin van de familie Van Ophuizen en heeft menigeen het eerste paasei de dag daarna terzijde geschoven.


DWV – DZT’62 2 11-2 (2-0, 3-0, 7-0 en 11-2)
Treffers: Berry te Kamp (4x), Jan Eenstroom (4x), Luuk van Ophuizen (2x) en Roy Campschroer.


Tekst: Tom Kets

Foto: @roosm_87 op Twitter

3 reacties

 1. Luuk

  Geweldig!
  Op naar volgend jaar, de 3e klasse..

 2. Rits van Wijk

  Beste Heren en Dame,

  Nog van harte met jullie kampioenschap van 4E.

  Mooie plaatte kar !!

  Op naar de 3e klasse zoals Luuk reageert, wederom een nivo hoger.
  Alleen het wordt weer zwaarder van 4x 5 naar 4 x 6 min netto en foutjes worden nog sneller afgestraft etc etc.

  Dit appeltje gaan jullie volgend seizoen ook effe schillen.

  Groetjes, een fan !!!!

 3. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  Van Harte Gefeliciteerd!
  Doesburg kan trots zijn op jullie, super dat er zo hard wordt gewerkt om een doel te bereiken. Niet opgeven maar gaan met die banaan!
  Ik ga jullie volgend jaar in de 3e klasse ook weer volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑