Vrijdagavond 22 april is de compleet vernieuwde skatebaan bij 0313 officieel in gebruik genomen. Jonge skaters uit Doesburg hebben zelf het initiatief genomen voor de uitbreiding van deze baan en hebben actief meegedacht bij de ontwikkeling ervan. Wethouder Willem Bouman opende de baan op spectaculaire wijze.


Met de vernieuwing van de baan ging een langgekoesterde wens van jongeren in vervulling. De skatebaan is uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe elementen en een bestaand object is uitgebreid.


Het jongerenwerk en 0313 zijn verguld met de vernieuwde skatebaan en trots op de betrokken groep jongeren, zo laat Jan-Willem Klink, Coördinator 0313 & jongerenwerk Doesburg, weten.


Klink: ‘Zij maken al jaren intensief gebruik van de baan en dankzij hun initiatief, volharding en flexibiliteit om plannen opnieuw te beoordelen en te wijzigen is het geld voor de nieuwe objecten er gekomen.


Wethouder Bouman liet zich bij de opening van vernieuwde baan van zijn sportieve kant zien; op een van een van de skaters geleende BMX trotseerde hij – op volle snelheid – de ‘Curb & Flat Bar’. Een BMX heeft geen remmen, maar als een ware ‘pro’ liet de sportieve wethouder de BMX uitrollen over het terrein. Daarmee opende hij de baan officieel.


Zo’n skatebaan wil je delen. Dus is zondag 1 mei van 14.00 tot 17.00 uur de nieuwe skatebaan het toneel voor wedstrijden tussen skaters uit de wijde regio. Via bestaande contacten en nieuwe media zijn mede-skaters uitgenodigd. Op een deel van de nieuwe objecten worden de ‘skills’ met elkaar vergeleken. De beste drie, democratisch gekozen, winnen een mooie prijs. Uiteraard is er muziek en biedt het Sportplein als altijd voldoende ruimte om lekker te chillen.