Hermen Overweg waarnemend burgemeester Oldebroek

De voormalige burgemeester van Doesburg, Hermen Overweg, is benoemd tot waarnemend burgemeester van Oldebroek, de noordelijkste gemeente van de provincie Gelderland. Overweg was van 1991 tot 2008 burgemeester van Doesburg.


Overweg begint woensdag 1 december aan zijn nieuwe job als waarnemend burgemeester. Dat meldt de regionale krant De Stentor. Overweg volgt Wim Zielhuis op, die na achttien jaar is gestopt als burgemeester van Oldebroek en met 67 jaar de oudste burgemeester van Nederland was.


De gemeente Oldebroek telt ruim 22.000 inwoners, zo’n tienduizend meer dan Doesburg. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar bleeft de ChristenUnie de grootste politieke partij. Oldenbroek is de gemeente van de bekende marathonschaatsers Jan Maarten Heideman en Dries van Wijhe.

1 reactie

 1. H. Wagemaker

  Als oud inwoner van Doesburg kijk ik vol belangstelling uit naar de komst van Hermen Overweg als waarnemend burgemeester van de gemeente Oldebroek.

  Ikzelf woon nu een klein jaar in deze fantastische gemeente en hoop dan ook dat dhr. Overweg veel mag betekenen voor de gemeente Oldebroek.

  Denk dat hij Doesburg niet helemaal kan missen want hij zal waarschijnlijk regelmatig terugkeren naar “De Waag” waar hij een graag geziene gast was!

  Met vriendelijke groet,

  Hans Wagemaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑