De jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Doesburg vindt plaats op zaterdag 11 december. Van 10.00 tot 20.00 uur staat het hele centrum in het teken van kerstmis. Zo is er een draaiorgel met kerstliederen, staan er kramen met kerstartikelen, zorgen midwinterhoornblazers voor een winterse sfeer en treden diverse muziekkoren op diverse locaties op. Om de kou te bestrijden zijn er kramen met glühwein, oliebollen en andere warme versnaperingen.


Vanaf 14.00 uur staan er bij de Grote kerk/hoek Kerkstraat een drietal ezels te wachten op de kleintjes die gratis een ritje mogen maken. Op verschillende plaatsen in het centrum kunnen bezoekers ook opstappen voor een rondrit per koets en paard. Onder de grote kerstboom bij Albert Heijn zit de Kerstman, die voor de jongste bezoekers een kleinigheidje heeft.


Nieuw dit jaar is het evenement ‘Proef Doesburg’. Een aantal Doesburgse horecaondernemers staat in de Grote Kerk klaar om geïnteresseerden te laten genieten van hun culinaire inspanningen.


Podium Acanthus (Koepoortstraat 20) heeft twee jonge musici – zangeres Ivette van Laar en gitarist Jaap Majoor – bereid gevonden om van 15.30 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 17.00 uur een kerstrepertoire te verzorgen. De toegang is gratis.


De beiaardier Roel Smit zal de middag afsluiten met een kerstcarillonconcert. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellige, sfeervolle kerstmarkt waarbij natuurlijk ook de oude binnenstad een belangrijke figurant is. De organisatie is in handen van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV).