Het Arsenaal 1309 in Doesburg heeft de deuren van de biologische winkel gesloten. De winkel is slechts 9 maanden open geweest.

 

Eigenaar Mano Dijkman van Het Arsenaal laat weten dat de winkel per 1 juni dicht is. ‘Mijn pijn in ons hart. We hadden voorzien dat de winkel het eerste jaar “hulp” nodig had om de eigen broek op te houden, echter met als “back-up” een concept dat verder goed zou staan’, aldus Dijkman.

 

Dijkman vervolgt: ‘De horeca gaat vanaf dag 1 prima, maar de hotelkamers ondervindt wat vertraging. Ook alle huurders hadden hun plek nog niet gevonden, waardoor het ondoenlijk werd om alleen met de horeca de zaak overheid te houden. We hebben daardoor de zware beslissing moeten nemen om de biowinkel al na 9 maanden te moeten sluiten’.

 

De horeca is het kloppend hart van Het Arsenaal waar dagelijks bezoekers komen voor een bak koffie, een lunch, een borrel of diner. ‘De horeca is toch het kloppend hart van Het Arsenaal 1309 en dat willen we niet in gevaar brengen. Op deze manier gebeurt dat ook niet. Soms moet je dus via een andere weg dan beoogt, je doel bereiken. Voorlopig zullen we het zonder een biowinkel moeten stellen’, aldus Dijkman, die sinds enige tijd de zaak runt zonder compagnon van het eerste uur, Ton van Stiphout.