Het Rode Kruis Doesburg en omstreken is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, maar na ruim tien jaar heeft voorzitter Rensing besloten dat het tijd wordt voor een opvolger. Daarom doet het Rode Kruis een oproep aan diegenen die kunnen en willen meewerken aan de doelstellingen van de afdeling en daaraan leiding willen geven.

 

Het Rode Kruis biedt op vele manieren hulp, ook plaatselijk. Denk maar aan de Rode Kruis vrijwilligers (EHBO-ers) die toezicht houden tijdens diverse manifestaties, en aan de telefooncirkel. Maar ook aan het promoten van zelfredzaamheid door het geven van EHBO-, AED- en reanimatiecursussen.

 

Het mogelijk maken van aangepaste vakanties voor chronisch zieken op onder meer de Henri Dunant, de Rode Kruisboot die Doesburg een aantal keren per jaar aandoet en waar vele vrijwilligers voor nodig zijn. Ook de welfare is actief.

 

Heeft u belangstelling en wilt u meer informatie over profiel en taakinhoud? Stuur dan een mail aan de secretaris, Marguerite van der Beek, margueritevanderbeek@kpnmail.nl of telefoonnummer 0313-633222.

Rode Kruis