Hillenaar Optiek in Doesburg is sinds kort verhuisd naar de Kerkstraat 9, in het pand waar eerdere Geereking Antiek en de Rabobank zaten. Eigenaar Stan Hillenaar zegt zeer tevreden te zijn met de extra ruimte en spreekt van een vliegende herstart.


De zaak is sinds 31 mei open. ‘Dat was een belofte die ik heb gedaan. Toen ik kenbaar maakte te gaan verhuizen heb ik op een raamposter gemeld dat we in mei zouden openen. Daar zat dus een gezonde druk op’, aldus Hillenaar.


De zaak 40 vierkante meter groter en telt nu 160 vierkante meter. Hillenaar is vooral blij met de extra ruimtes voor oog- en gehoortesten. Het laten testen van ogen en oren komt steeds vaker voor en de nieuwe zaak biedt deze faciliteiten.


‘Dertig, veertig jaar geleden was er een soort van taboe op het laten testen om een bril noodzakelijk was. Nu is dit de normaalste zaak van de wereld. Op het gebied van oortesten zie je een soortgelijke ontwikkeling. De laatste jaren komt het meer uit de taboesfeer. Wij spelen hier op in met een Beren Horen-unit’, aldus Hillenaar.


Het assortiment van Hillenaar Optiek is uitgebreid. Verder is er vanwege de heropening een kortingsactie voor klanten. Bij bestedingen krijgen klanten waardecheques. Die cheques zijn in te wisselen bij Doesburgse winkels die producten leveren in de cadeausfeer.


‘De eerste weken zijn fantastisch verlopen. Een vliegende start? Noem het een vliegende herstart. Het pand is fantastisch en biedt nog veel mogelijkheden. We kunnen klanten nu nog meer service bieden’, stelt Hillenaar.