Marleen Huizingh streeft naar open communicatielijnen, zowel binnen als buiten het stadhuis. De nieuwe wethouder van de gemeente Doesburg zet vooral in op samenwerken en communicatie. ‘Ik vind het leuk om samen te werken met veel mensen en verschillende belangen’. Huizingh zegt vooral vooruit te willen kijken. ‘Het is vervelend hoe alles is gelopen met wethouder Hofman. Ik heb daar een streep door gezet en besloten om met een schone lei te beginnen. Ik kijk naar de toekomst’.


De nieuwe wethouder zegt energiek en enthousiast te zijn. ‘Het is leuk om bezig te zijn met veel mensen en verschillende belangen. Voorop staat daarbij dat je samen iets wilt. Samen iets realiseren, daar krijg ik een goed gevoel bij. In Doesburg trekt mij dit aan. Er zijn veel kansen hier in Doesburg. Ik sluit me aan bij de roep om samen dingen aan te pakken.’


Zelf kent Huizingh Doesburg al bezoeker. ‘Ik kwam hier graag. Het sfeertje viel me op, met al die prachtige gebouwen in het centrum. Ik houd van water, ben een zeiler. Ik houd van de IJssel’.


In haar functie als wethouder wil Huizingh dicht bij inwoners en ondernemers staan. ‘Ik houd van open communicatielijnen en wil goed praten. Wat willen ondernemers en wat kun je als gemeente doen om kaders te scheppen. Maar ik houd van eigen verantwoordelijkheid. Ik vind het belangrijk dat we als Doesburg niet alleen naar onszelf kijken, maar kijken naar andere steden en dorpen in de omgeving’.


Zie ook:
Marleen Huizingh 14 juni benoemd tot wethouder Doesburg