Doesburgers die in het kader van de Nationale Burendag een buurtactiviteit willen organiseren op 23, 24 of 25 september, komen in aanmerking voor een gift van het Oranje Fonds. Deze gift kan oplopen tot maximaal 500 euro per buurtactiviteit.


Het Oranje Fonds stelt vanzelfsprekend de nodige eisen aan verstrekken van een vergoeding. Zo vallen materiaalkosten en het huren van gereedschappen wel onder vergoeding, maar de kosten van eten en drinken niet.


Naast een gift geeft het Oranje Fonds een leuk feestpakket. Zo helpt het Oranje Fonds om overal in Nederland buurten socialer te maken en mensen met elkaar in contact te brengen.


Op de website www.burendag.nl zijn aanvraagformulieren voor particulieren en organisaties te downloaden. Na het invullen en terugsturen van deze formulieren bekijkt het Oranje Fonds of de buurtactiviteit in aanmerking komt voor een vergoeding.


Het Oranje Fonds stelt totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor het sponsoren van buurtactiviteiten in Nederland en hanteert het credo ‘op is op’. Bij het schrijven van dit bericht heeft het Oranje Fonds ruim 36.000 euro uit deze pot besteed.