Historisch duel Sporting Ambon-SC Doesburg op 26 mei

In het kader van ’50 jaar Molukkers in Doesburg’ vindt er op 26 mei aanstaande iets bijzonders plaats. Dan speelt een team de voormalige Doesburgse voetbalclub Sporting Ambon een wedstrijd tegen Sportclub Doesburg. De wedstrijd wordt gehouden op Sportpark Oranjesingel en start om 14.30 uur.


Begin jaren ’70 namen voetbalminnende Molukse jongeren het initiatief om een eigen Molukse voetbalvereniging in Doesburg op te richten. Dat was het begin van zaterdagvereniging Sporting Ambon. De clubkleuren waren blauw-wit.


In 1993 werd een fusie aangegaan met Sportclub Doesburg ’65. De naam van de fusieclub werd Sportclub Doesburg (zonder jaartal). De kleuren van de nieuwe vereniging werd rood-blauw, dit in overeenkomst met de bestaande kleuren van beide clubs.


Zaterdag 26 mei 2012 wordt een bijzondere dag. Een dag vol gezelligheid en sportiviteit. De oude garde van Sporting Ambon speelt dan een voetbalwedstrijd tegen SportclubDoesburg.


Een bijzondere wedstrijd die onderdeel is van het speciale programma rondom 50 jaar Molukkers in Doesburg. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld op het Sportpark aan de Oranjesingel 22 in Doesburg. De kantine is vanaf 13.00 uur open.


Het belooft een gezellige dag te worden, zo laat Sportclub Doesburg in een persbericht weten. Er zijn diverse Molukse versnaperingen te krijgen en ook een DJ ontbreekt niet.


Op de foto staand van links naar rechts: trainer Cees Vos, aanvoerder René Hattu, Pieter Usmany, Frederik Hehanussa, Coen Lopulalan, Ron Sahertian, Hendrik Marlessy en Johan Lalihatu. Gehurkt van links nar rechts: Izaäc Singadji, Jan Marlessy, Joes Manuhuwa, keeper Ton Hoogkamp, Dolf Supusepa, Paulus Lopulalan en Feros Sinay.

9 reacties

 1. SC DOESBURG 3

  Staat genoteerd in de agenda!!!
  Ook wij hebben in ons team oud
  spelers van sporting Ambon.
  Wij kijken er naar uit.
  http://www.scdoesburg3.punt.nl

 2. Yvonne Irving

  Whow daar ga ik zeker naar kijken.Wat een geweldige foto alsof je zo terug in je jeugd stapt.Ik was toen voor sporting Ambon! En heel eerlijk dat was niet omdat ik veel verstand had van voetbal 🙂 🙂

 3. frans

  Prachtig.

  Gr. Frans

 4. Irene

  Heee wat een leuk initiatief….agossie die foto….inmiddels zijn een aantal braaf huisvader hihi…kom uiteraard kijken maar ook lekker ……eten……..sl makan…tot dan !

 5. René Hattu

  Bij Sporting Ambon heb ik het vak voetbaltrainer geleerd.

  René Hattu

 6. Tonny Neervoort

  Heb zelf 5 jaar in Ambon 1 gespeeld en ben uitgenodigd voor deze wedstrijd verheug me er erg op

 7. Henny Veerman

  Een geweldig initiatief!
  En wij; Merel, Mart en ik persoonlijk zijn uitgenodigd om 26 mei a.s. bij te wonen.
  Wat zou Joop dit hebben gewaardeerd en wij weten hoe zeer het voetballen hem aan het hart ging.
  Als (jeugd)voetbaltrainer van zowel Sporting Ambon als van Sportclub Doesburg was Joop jaren zeer betrokken bij het lief en leed van beide clubs. En dan niet alleen op sportief gebied, maar ook op sociaal gebied, want hij kon zo zijn beroep als leraar goed toepassen op het veld. Hij had het talent de jongens te stimuleren en ook een bewustzijn los te maken van wat of voetbal kan doen! Voetbal hoeft geen oorlog te zijn, maar heeft vooral een functie tot verbinden en samen plezier maken.
  Ook naar de foto terugkijkend, zie je dat de trots ervan afstraalt en het heeft vele jongens op het goede spoor gebracht.
  Eerst als Sporting Ambon voor de voornamelijk Zuid-Molukse voetballers, maar ook steeds meer integrerend met de Doesburgse Nederlandse voetbalspelers. Samen sta je sterk! En dat ging later ook samen, zoals het hoort te gaan.
  Wij verheugen ons op 26 mei 2012 en wensen de organisatoren veel succes.
  Groet/Amatoo, Henny Veerman (soulmate van Joop Janssen)en van onze kinderen Merel en Mart Janssen

 8. boy

  HOIHOIHOI HIER IETS VAN AF DE OOI

  HEB JAREN BIJ SPORTING GESPEELD
  WAS ZEER VERHEUGD MET EEN UITNODIGING VOOR DEZE MOOIE WEDSTRIJD
  JA TOEN KWAM ALLES WEER BOVEN DE GOEDE EN SLECHTE TIJDEN
  MAAR VOORAL DE GOEDE
  HEB HET ER VAAK OVER MET MIJN ZOONS HOE WIJ VROEGER SPEELDEN DAN GAAN HUN OORTJES WEL OPEN
  HEB GELUKKIG 3MAAL KUNNEN TRAINEN ONDER LEIDING VAN RENE
  MOE MAAR WEL VOLDAAN (EN SPIERPIJN)
  NOU IK WEET ZEKER DAT HET EEN MOOIE DAG GAAT WORDEN DUS TOT …….

  BOY VEERMAN (DE VEERMANNETJES

 9. Richard Kok

  Foto’s van de wedstrijd zijn te bekijken via de onderstaande link:

  http://www.flickr.com/photos/40910086@N06/sets/72157629904863272/show/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑