Op zaterdag 21 april zal tijdens de opening van de Gelderse Sportweek ook het startschot klinken van de activiteiten ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag. De vereniging Doesburg en Oranje zal op de Markt aanwezig zijn met een promotiestand waar men naast informatie over het programma rond Koninginnedag ook kan inschrijven voor de Ubbink Singelloop.


De eerste deelnemers hebben zich al via de site www.doesburgenoranje.nl ingeschreven, maar de organisatoren willen het iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken, dus de sportievelingen die niet via internet willen inschrijven krijgen nu de gelegenheid dit al voorafgaand aan de Koninginnedag te doen.


Om half drie zal er een extra mogelijkheid zijn om onder leiding van de Hanze-Runners een parcoursverkenning te lopen, een afstand van 2.650 meter over de singels van de binnenstad. Speciale aandacht zal er zijn voor de estafetteloop, teams van 6 personen waarvan elke loper ca. 450 meter moet volbrengen en het team daarmee de volledige afstand heeft gelopen.


Het startschot van de parcoursverkenning zal tevens de start zijn van een week vol activiteiten rond Koninginnedag, zoals het concert “Night of the Queen” op zondagavond, de feesten voor de ouderen in de zorgcentra in de loop van de week en de viswedstrijd op zaterdag 28 april.


Op Koninginnedag zelf staat de binnenstad van Doesburg, zoals elk jaar, weer bol van de activiteiten voor jon en oud die u allemaal kunt vinden op de site www.doesburgenoranje.nl